"Kuchnia bałtycka" sezon 1
Wraz z ekipą Naturalnie Bałtyckie oraz grupą zapalonych filmowców zapakowaliśmy się z ogromną ilością sprzętu do busa. Ruszyliśmy w przygodę po regionach morza Bałtyckiego. Celem było nakręcenie dokumentu o ludziach, kulturze oraz oczywiście jedzeniu. Ja sam stanąłem przed nie lada wyzwaniem gdyż przypadła mi zaszczytna rola prowadzącego. Efekty naszej wspólnej pracy zebrał do kupy i zmontował bardzo utalentowany reżyser Bartosz Opolski a ja sam nauczyłem się wielu nowych i ciekawych rzeczy wykraczających poza mój zawód.
Zapraszam do oglądania.
Video Przepisy "kuchnia Bałtycka" sezon 1
Po nakręceniu pierwszego sezonu „Kuchni Bałtyckiej” udaliśmy się do Warszawskiego „Studio Odczaruj Gary” gdzie nakręciliśmy przepisy inspirowane naszą przygodą. Znajdują się tutaj video przepisy na ryby oczywiście a między innymi bardzo fajny sposób na wędzenie który poznałem na Bornholmie. Jak to mam w nawyku mawiać… smacznego oglądania.
Nadbużański dom
Film z festiwalu szparagów pokazujący w jak cudownych okolicznościach przyrody znajduje się Nadbużański Dom. Festiwal szparagów odbywa się od 2019 roku, towarzyszą mu wspaniałe nalewki produkowane z wielką starannością przez gospodarza Wojciecha a spacery po pobliskim rezerwacie przyrody oraz spływ kajakowy Bugiem dopełniają całości.
Kliknij tutaj żeby zobaczyć film.
"minuta stylu"
Krótkometrażowy film przedstawiający dzień z życia. Etap od kupienia produktów do gotowego dania, wymieszany ze szczyptą przemyśleń oraz bardzo cennym przesłaniem na koniec. Autorem tego filmu jest mój kolega z podwórka Piotrek Fabianek ze studia Styl Films. Darzę ten film wielkim sentymentem ponieważ jest to mój pierwszy kontakt z kamerą a Pan Piotrek również od tamtego czasu pokonał kawał drogi.
Kliknij tutaj żeby zobaczyć film.
A tutaj link do jego pracy.
"Emocje poprzez gotowanie"
Film nakręcony wspólnie z Tomkiem Czajkowskim opowiada i zamyka pewien etap w moim życiu. Próba uchwycenia jednego z bardzo ważnych składników zarówno przy gotowaniu jak i w życiu… emocji. Zarówno te dobre jak i złe wpływają na nas i na świat który w koło siebie kreujemy, nie dziwi więc że mają też wpływ na smak i zawartość talerzy.
Kliknij tutaj żeby zobaczyć film.